Persbericht - Balen - Gerechtelijk onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het parket Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd om een onderzoek te voeren naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. In dat kader heeft een 50-jarige man uit Zwijndrecht vandaag voorwaarden opgelegd gekregen.

 

PZ Balen-Dessel-Mol ontving de afgelopen maanden een aantal klachten van meisjes en vrouwen over het gedrag van de vijftiger tijdens hun job bij een dierentuin in Balen. In deze fase van het onderzoek hebben acht vrouwen afzonderlijk van elkaar een gelijkluidende verklaring afgelegd. Daarbij zijn ook twee minderjarigen die er als jobstudent hebben gewerkt.

 

In opdracht van de onderzoeksrechter werd maandag een huiszoeking uitgevoerd op het privéadres van de vijftiger. Daarna werd hij ook verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man ontkent formeel alle aantijgingen. De onderzoeksrechter heeft na verhoor beslist om hem vrij te laten onder voorwaarden. Het gaat onder meer om een verbod om in het park te komen en om een contactverbod met de slachtoffers. De feiten zijn op dit moment gekwalificeerd als aanranding van de eerbaarheid en aantasting van de integriteit.

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet door de recherche van PZ Balen-Dessel-Mol.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten