Persbericht - Berchem/Borgerhout - 18-jarige aangehouden na dodelijke steekpartij

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vanmiddag een 18-jarige man uit Aalst aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij van gisterenochtend. Een tweede verdachte, een 16-jarige uit Aalst, werd voor de jeugdrechter in Dendermonde geleid.

 

PZ Antwerpen werd gisterenochtend, even voor 8 uur, verwittigd door getuigen die meldden dat iemand werd achternagezeten in de Wapenstilstandlaan. Het slachtoffer werd tijdens het weglopen in de rug gestoken. Voor een appartementsgebouw op het kruispunt van de Wapenstilstandlaan en de Frans De Vriendstraat viel het slachtoffer op de grond, maar zijn belagers staken dan nog verschillende keren voor ze het op een lopen hebben gezet.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse om het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Borgerhout, de eerste zorgen toe te dienen voor hij in kritieke toestand naar het UZA werd overgebracht. Daar bezweek de tiener even later aan de opgelopen verwondingen.

 

Het gerechtelijk labo, de lokale recherche van PZ Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen kwamen ter plaatse.  Het parket van Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

 

In het verdere onderzoek door de lokale recherche en FGP Antwerpen, onder leiding van de onderzoeksrechter, konden de vermoedelijke betrokkenen verder geïdentificeerd worden. De betrokkenen zouden na de feiten de trein hebben genomen naar Aalst. In een samenwerking tussen verschillende politiediensten konden rond 14.15 uur een 16-jarige en een 18-jarige gearresteerd worden. Intussen konden ze door FGP Antwerpen verhoord worden.

 

De meerderjarige is in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen verschenen. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en zal maandag voor de raadkamer verschijnen. De minderjarige valt onder de bevoegdheid van het parket Oost-Vlaanderen en werd in de loop van de dag voorgeleid worden voor de jeugdrechter. Die heeft beslist om de tiener gesloten te plaatsen.

 

De context en de omstandigheden zullen verder onderzocht worden, maar in deze fase van het onderzoek lijkt er een link te zijn met een vecht- en steekpartij van eind oktober in het Centraal Station van Antwerpen.

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen