Persbericht - Berlaar - Onderzoek naar home invasion

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De recherche van PZ Berlaar-Nijlen onderzoekt een home invasion van gisterenavond in Berlaar. Kort na de feiten kon een minderjarige verdachte gearresteerd worden. Het onderzoek is volop aan de gang.

PZ Berlaar-Nijlen kreeg woensdagavond 1 april een noodoproep van een koppel van 68 en 70 jaar uit Berlaar. De slachtoffers zaten in de woonkamer van hun huis tv te kijken, toen er rond 21.30 uur aan de deur werd gebeld. De 70-jarige bewoner opende de deur, maar de deur werd meteen helemaal opengeduwd. De man stond in de hal oog in oog met drie gewapende verdachten die hem met een mes bedreigden. Hij slaagde erin om de deur naar de woonkamer toe te doen. De verdachten bedreigden de bewoners en eisten geld. De zeventiger kon een mes uit de handen van één verdachte stampen en bleef roepen dat ze buiten moesten. Uiteindelijk kozen de verdachten het hazenpad. De man raakte lichtgewond.

De politie organiseerde meteen een zoekactie met inzet van de speurhond en de politiehelikopter. Tijdens de zoeking werd een minderjarige verdachte gearresteerd. Hij zal door het parket voorgeleid worden bij de jeugdrechter.

Het labo deed ter plaatse het sporenonderzoek. Het onderzoek door PZ Berlaar-Nijlen wordt intensief verderzet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten