Persbericht - Berlaar - Pool aangehouden voor verkoop en bezit verdovende middelen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Na een huisbezoek van een inspectiedienst in de Smidstraat in Berlaar kon PZ Berlaar-Nijlen donderdag 1 december 2022 vier mannen arresteren, omdat er in het huis verschillende soorten drugs en nepsigaretten werden aangetroffen. Ze werden afgelopen vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen.

 De politierechter had de opdracht gegeven tot een huisbezoek aan een woning in Smidstraat in Berlaar. De inspecteurs kregen daarbij bijstand en steun van PZ Berlaar-Nijlen. Tijdens het bezoek trof de politie onverwacht verdovende middelen aan. Het ging om 5 kilogram speed, 2,4 kilogram cannabis en humane doping. Daarnaast werden 85 vuilniszakken met losse sigaretten, een radiosignaaljammer en valse identiteitskaarten aangetroffen.

 PZ Berlaar-Nijlen kon een Pool van 33 jaar en drie Oekraïners van 22, 38 en 40 jaar arresteren. Het huis werd verzegeld.

 Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter voor verkoop en bezit van verdovende middelen. Na de voorleiding werd de 33 jarige Pool aangehouden. De drie anderen mochten beschikken. De 33 jarige Pool zal dinsdag voor de raadkamer verschijnen die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

 Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten