Persbericht - Berlare (Overmere) - verdachten poging diefstal met geweld aangehouden

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Op woensdag 8 januari 2020 kreeg een 72-jarige dame in de Molenstraat in Overmere een jonge vrouw aan de voordeur. De vrouw vroeg of ze een lege fles mocht vullen met water en kon zo de woning betreden. Door dit afleidingsmanoeuver slaagde een mannelijke mededader er eveneens in om de woning binnen te dringen.

Een familielid van de dame, een 58-jarige man, was toevallig getuige van de feiten en kwam tussen om de personen uit de woning zetten. Hij werd echter gewelddadig overmeesterd door de verdachten en raakte hierbij gewond.

De twee verdachten konden ontkomen met hun voertuig dat in de buurt geparkeerd stond. Een uitgebreide zoektocht door de politie leverde niets op.

Het voertuig werd onmiddellijk geseind en werd op 13 januari 2020 opgemerkt door een ANPR-camera aan de Duitse grens. De federale politie van Luik kon het voertuig onderscheppen en de drie inzittenden werden ter plaatse gearresteerd.

Eén van de inzittenden, een 24-jarige vrouw met de Roemeense nationaliteit, stond geseind met een bevel tot gevangenneming en werd meteen naar de gevangenis overgebracht. De andere twee inzittenden betroffen de verdachten van de feiten in Overmere: een 22-jarige vrouw en een 24-jarige man, beiden met de Roemeense nationaliteit. Zij werden overgebracht naar de burelen van politiezone Berlare/Zele. Vervolgens werden ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Beide verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst en overgebracht naar de gevangenis.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten