Persbericht - Beveren - druglabo opgerold - verdachte opgepakt

Op donderdag 6 december 2018 werd door de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen een huiszoeking uitgevoerd in een aardbeienkwekerij in Beveren.

Er werden twee druglabo’s, een opslagplaats voor producten en vaten met afvalproducten van drugsproductie aangetroffen.

Het C.R.U (Clan Lab Response Unit) was aanwezig bij de huiszoeking. In het labo werd een grondstof voor amfetamines geproduceerd. Volgens het C.R.U. gaat het om een groot labo met een productie van enkele honderden liters per dag.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft het aanwezige fruit en groenten onder bewarend beslag geplaatst met het oog op vernietiging.

De eigenaar van de kwekerij, een 52-jarige man uit Beveren, werd opgepakt en op 6 december 2018 door het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Op 7 december 2018 werden door de Civiele Bescherming 11 vrachtwagens met producten en materiaal afgevoerd naar een afvalverwerkend bedrijf, waar het werd vernietigd. Ook het inbeslaggenomen fruit en de groeten werden inmiddels vernietigd.

De raadkamer in Dendermonde heeft op dinsdag 11 december 2018 de aanhouding van de verdachte bevestigd.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen