Persbericht - Beveren - Spuwer gedagvaard in snelrecht

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Op woensdag 13 mei 2020 omstreeks 5u ’s ochtends werd in Stekene een 26-jarige man gearresteerd naar aanleiding van een politionele tussenkomst. De verdachte verzette zich echter tegen de arrestatie. Wanneer hij overgebracht werd naar de combi, weigerde hij mee te gaan en probeerde meerdere malen naar de agenten te trappen.

De verdachte werd ondergebracht in de cel, maar wanneer de politieagenten de cel wilden verlaten, spuwde de verdachte in het gelaat van één van hen. De verdachte werd onmiddellijk opnieuw benaderd en onder controle gebracht. Hij kreeg de waarschuwing om dergelijke handeling niet meer te stellen. Wanneer de politieagenten terug de cel wilden verlaten, spuwde de verdachte ook deze keer minstens twee maal naar hen.

De 26-jarige spuwer werd door het parket Oost-Vlaanderen onmiddellijk gedagvaard in snelrecht wegens ‘het verspreiding van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken’ en ‘weerspannigheid zonder wapens’.

Op 3 juni 2020 zal de man zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten