Persbericht - Boom - Round-up na tweede weekend Tomorrowland

Het parket Antwerpen en PZ Rupel blikken terug op dancefestival Tomorrowland in De Schorre in Boom. Net zoals het eerste weekend zijn er geen bijzondere incidenten te melden.

 

PZ Rupel staat samen met andere politiezones uit het ganse land en met de federale politie in voor de veiligheid op en rond de 16de editie van festival Tomorrowland. In eerste instantie is er een grote aandacht voor de mobiliteit in Boom, Rumst en op alle toegangswegen. Op het terrein houdt de politie controles die zichtbaar zijn, maar er wordt ook met anonieme teams gewerkt, waarbij de nadruk ligt op diefstallen en drugsfeiten.

De politie heeft tijdens het tweede festivalweekend 54 mensen gearresteerd. Dat gaat om 34 gerechtelijke en 20 bestuurlijke arrestaties. Opnieuw werden ook mensen gevat die zonder ticket het festivalterrein probeerden op te geraken.

De politie besteedde veel aandacht aan problematiek rond taxi’s. Ronselen van bezoekers in de bewakingsperimeter is verboden, alsook het vragen van woekerprijzen en het wildparkeren. Binnen die context werden 30 taxi’s bestuurlijk in beslag genomen.

Tijdens het festival gelden specifieke regels voor het gebruik van drones om de veiligheid van het publiek te garanderen. Er werden 27 overtredingen vastgesteld en 3 drones werden in beslag genomen.

246 festivalgangers werden betrapt met een gebruikershoeveelheid drugs. Ze kregen een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden van het parket: 75 euro voor softdrugs, 150 euro voor harddrugs. In totaal gaat het om 31.800 euro. De verdovende middelen werden meteen in beslag genomen. Een betrapte festivalganger verliest meteen zijn toegangsbandje en wordt onmiddellijk van het festivalterrein verwijderd.

17 mensen die betrapt werden op het dealen van drugs, kregen van het parket een rechtstreekse dagvaarding voor een themazitting van 23 november 2022. Het gaat om vier mensen uit het Verenigd Koninkrijk, drie Belgen, drie Nederlanders, twee Spanjaarden, een Tunesiër, een Marokkaan, een Australiër, een Italiaan en een Argentijn. In drie dossiers gaat het om oplichting.

Ook tijdens weekend 2 zijn er vier gauwdieven opgepakt. De onderzoeksrechter heeft drie Colombianen van 26, 33 en 34 en een Peruaan van 23 aangehouden. De organisatie benadrukt dat festivalgangers gebruik kunnen maken van lockers om kostbare spullen veilig in op te bergen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen