Persbericht - Borgerhout - Derde aanhouding in onderzoek naar aanslag

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Een 20-jarige Nederlander uit Sint-Niklaas is gisteren door de onderzoeksrechter in Antwerpen aangehouden voor een aanslag op een handelspand in Borgerhout afgelopen zomer.

 

In de nacht van 7 op 8 juli werd een horecazaak aan Stenenbrug beschoten met een oorlogswapen. PZ Antwerpen kon onmiddellijk na de feiten al twee verdachten arresteren. Het gaat om een 18-jarige man uit Sint-Niklaas en een Nederlander van 24. Bij hun arrestatie waren ze in het bezit van een kalashnikov. Het duo is op dit moment nog aangehouden.

Het verdere onderzoek bracht de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen op het spoor van een mogelijke derde betrokkene. Donderdagochtend voerde FGP in opdracht van de onderzoeksrechter een huiszoeking uit in Sint-Niklaas, waarbij een 20-jarige Nederlander gearresteerd werd. Na de voorleiding bij de onderzoeksrechter werd hij onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor inbreuken op de wapenwet en voor criminele organisatie.

Er zijn sterke elementen die deze feiten linken aan het criminele drugsmilieu en er is mogelijk ook sprake van een andere geplande aanslag.

Het gerechtelijk onderzoek werd verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten