Persbericht - Borgerhout - ontploffingen in de Generaal De Wetstraat

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In de Generaal De Wetstraat, in de buurt van het Krugerplein in Borgerhout, hebben gisterennacht en vannacht twee ontploffingen plaatsgevonden. Beide ontploffingen hadden enkel materiële schade tot gevolg. Er vielen geen gewonden.

Gisterennacht kwamen bij PZ Antwerpen verschillende meldingen van een luide knal binnen. Het bleek om een ontploffing te gaan waarbij een appartementsgebouw in de Generaal De Wetstraat beschadigd raakte. Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie. Zowel de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) als de Lokale Recherche van Antwerpen en het gerechtelijk labo stapten af ter plaatse. In de buurt kon meteen na de feiten een 24-jarige Boliviaanse man uit Kapellen gearresteerd worden. Hij mocht na verhoor beschikken.

Bij een tweede ontploffing op dit adres werd hetzelfde appartementsgebouw vannacht opnieuw het doelwit. Onder meer de brievenbussen, de inkomhal en vensters van het gebouw raakten deze keer beschadigd. Ook voor deze feiten, die gekwalificeerd worden als vernieling, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie, vorderde het parket van Antwerpen een onderzoeksrechter. Het gerechtelijk labo, de Lokale Recherche en FGP Antwerpen kwamen ook deze nacht ter plaatse.

Het onderzoek naar de feiten wordt verdergezet door de FGP van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter. Ook een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten