Persbericht - Borgerhout - Verdachte opgepakt voor aanslag

In de nacht van zondag op maandag, rond 2 uur, is er opnieuw een aanslag gepleegd op een handelszaak aan de Stenenbrug in Borgerhout. Kort na de feiten kon een 18-jarige verdachte worden opgepakt.

 

Bij de feiten werd er een explosief tegen het pand gegooid. Om welk explosief het juist gaat, is op dit moment nog niet duidelijk en maakt voorwerp uit van verder onderzoek.

Het gaat om de derde aanslag tegen hetzelfde pand in amper 2 weken tijd. Bij de eerste aanslag werd er verschillende keren met een oorlogswapen gevuurd, bij het tweede incident was er sprake van zwaar vuurwerk en brandversnellers.

Het parket heeft voor de feiten een onderzoeksrechter gevorderd voor opzettelijke brandstichting bij nacht en voor criminele organisatie. Kort na de feiten kon na intensief onderzoek door lokale recherche van PZ Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen  in de omgeving een verdachte worden gearresteerd. Het gaat om een 18-jarige man. De onderzoeksrechter gaf reeds opdracht tot verhoor en voorleiding. Het onderzoek zal nu volop verder gezet worden door de FGP en onder leiding van de onderzoeksrechter. Een eventuele link met het drugmilieu is ook één van de elementen die zal voorwerp uitmaken van verder onderzoek.

 

Tot op heden werden er in het kader van druggerelateerd geweld reeds verschillende onderzoeken opgestart die ook al tot een aantal arrestaties en voorleidingen hebben geleid. In totaal konden sinds 1 juli 2022 5 personen gearresteerd worden: twee van hen zijn momenteel aangehouden, voor twee verdachten wordt de overlevering vanuit Nederland gevraagd en voor de man vannacht is opgepakt, zal de voorleiding vandaag of morgen volgen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen