Persbericht - Bornem - verdachten van straatoverval opgepakt

De lokale politie Klein-Brabant heeft vijf verdachten van een straatoverval in de Broekstraat in Bornem opgepakt. Twee mannen van 20 jaar uit Willebroek zijn aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen en verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

 

Een patrouilleploeg van de politie zagen zondag 9 december, even na 3 uur, in de Broekstraat in Bornem een man op de grond liggen met vlak in de buurt een groep van 5 jongeren. De jongeren zetten het op een lopen, toen ze de politie zagen. De agenten konden twee mannen arresteren. Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Bornem, verklaarde dat hij was geslagen en beroofd door datzelfde groepje.

Na verder onderzoek konden in de loop van zondag ook de drie anderen worden geïdentificeerd en gearresteerd. Het gaat in totaal om twee mannen van 18, twee mannen van 20 uit Willebroek en een minderjarige. Twee van hen werden aangehouden door de onderzoeksrechter, één werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden en één werd vrijgelaten. De minderjarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter te Antwerpen, afdeling Mechelen. De jeugdrechter besliste om hem te plaatsen in een gesloten instelling.

De twee aangehoudenen verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen