Persbericht - Brussel

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Op 10 september 2018 rond 13u40 betreedt een individu de school “Leon Lepage” in 1000 Brussel. De verdachte begeeft zich naar de eerste verdieping waar hij binnendringt in een klaslokaal. Op dat ogenblik is hij drager van een  gelaatsmasker in de stijl van “Casa de Papel” en maakt hij gebruik van een handvuurwapen. De dader heeft de leerlingen in de klas bedreigd en wou deze hun pennenzakken. Na tussenkomst van een leerkracht heeft de dader de school verlaten en de vlucht genomen. Er vielen geen gewonden.

Een minutieus en snel onderzoek gevoerd door de politie van Brussel heeft tot de identificatie van 2 verdachten geleid:

- D.Y., geboren in 1996, zeer goed gekend bij de politiediensten en justitie. Het betreft de persoon die de schoolinstelling is binnen gedrongen met een luchtdrukwapen.

- M., geboren in 2003, het gaat hier om een minderjarige, ingeschreven op deze school, die de feiten zou georganiseerd hebben en zou D.Y. gerekruteerd hebben via sociale media.

De verdachten werden gisterenavond na hun interpellatie door de politiediensten verhoord. Zij bekennen de echtheid van de feiten en verklaren dat ze hierdoor een buzz wilden creëren op sociale media.

Zij werden deze ochtend ter beschikking gesteld van het parket van de procureur des konings te Brussel. Wat hen betreft zal er in de loop van de dag een beslissing genomen worden.

 

 

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten