Persbericht - Brussel

Op 20 september 2021 omstreeks 10u, is een motorbrigade overgegaan tot een verkeerscontrole van een voertuig die fout geparkeerd stond op de Gentsesteenweg te Sint-Jans-Molenbeek. Tijdens de controle bleek dat de boorddocumenten van het voertuig niet in orde waren. De bestuurder van het voertuig weigerde om mee te werken. 

De politieagent vroeg bijstand aan andere ploegen.

Bij de aankomst van de andere patrouilles stelde de bestuurder zich zeer agressief op. Hij gaf verscheidene schoppen aan de betrokkene politieagenten en nam de vlucht.

De anti-overval brigade die voor versterking werd opgeroepen heeft de bestuurder een beetje verder uiteindelijk kunnen intercepteren, op de Gentsesteenweg, richting Zwarte vijvers.

Drie politieagenten werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Na verzorging hebben ze het ziekenhuis mogen verlaten. Twee andere politieagenten werden eveneens lichtgewond.

Ten gevolge van deze gewelddadige feiten zijn de politieagenten arbeidsongeschikt.

De bestuurder van het voertuig werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Op 21 september 2021 heeft het parket van Brussel een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid ten aanzien van politieambtenaren, ongewapende weerspannigheid, bedreigingen door gebaren of zinnebeelden met een aanslag op personen waarop een criminele straf is gesteld.

De onderzoeksrechter beschikt over een termijn van 48u na de vrijheidsberoving om een beslissing te nemen betreffende de verdachte.