Persbericht – Brussel - Aanranding van de eerbaarheid

Feiten : aanranding van de eerbaarheid

Datum en plaats : 31.01.2019, Albert II laan in Brussel

Verdachte : B.H., man, geboren in 1975

Slachtoffer : X

 

Gelet op diverse vragen van de media kan het parket van Brussel het volgende bevestigen:

Op 31januari 2019 hebben politiemensen in burger van de lokale politie Brussel NOORD verdachte gedragingen van een man opgemerkt. Deze politiemensen werden ingezet om de klimaatmars mee te begeleiden en beveiligen.

Hun aandacht werd getrokken door een man die verschillende jonge meisjes benaderde. Hij observeerde hen en filmde hen terwijl hij ongepaste seksuele gedragingen stelde (zoals heupbewegingen) ten aanzien van deze meisjes . Hij werd op heterdaad betrapt en gearresteerd.

Het parket van Brussel is meteen een onderzoek gestart naar feiten van aanranding van de eerbaarheid ten aanzien van minderjarigen. Ed verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en op 1/02/2019 ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings.

Bij de huiszoeking bij de verdachte werden verschillende gsm’s en computers in beslag genomen die mogelijks ook beelden met een seksueel karakter bevatten.

Later vandaag zal het parket een beslissing nemen over het verder gevolg dat aan het dossier van B.H. gegeven zal worden.

Op dit moment zijn er nog geen slachtoffers geïdentificeerd. Dat zal het voorwerp uitmaken van verder onderzoek. De geïdentificeerde slachtoffers zullen verwittigd worden.

 

Ine Van Wymersch

Woordvoerder