Persbericht – Brussel– Bedreiging met een wapen

Feiten : bedreiging met een wapen, verdachte door de politie neergeschoten

Datum en plaats : 15/12/2018 te 1000 Brussel

Verdachte : R. A., ♂, 1967

Deze morgen kreeg de lokale politie van Brussel HOOFDSTAD Elsene een oproep van een ouder echtpaar dat zei dat hun zoon extreem gewelddadig was in hun appartement (waar ze met hem samen woonden).

De politiediensten zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan en stelden vast dat de verdachte in het bezit was van een soort van zwaard. De verdachte zou met zijn wapen een raam hebben stukgeslagen en geprobeerd hebben uit dit venster te springen. De politie heeft geprobeerd met die man te onderhandelen, maar tevergeefs.

De politie heeft hem verschillende keren aangemaand zijn wapen neer te leggen. Men heeft ook gebruik gemaakt van traangas om de man te proberen neutraliseren. Uiteindelijk heeft de verdachte een politieman aangevallen en heeft die politieman gebruik gemaakt van zijn dienstwapen. De verdachte kreeg die kogels in de buikstreek. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar de verdachte is in de loop van de voormiddag aan zijn verwondingen overleden. De politieman raakte niet gewond.

Het parket heeft verzocht de plaats te vrijwaren en heeft het labo van de federale politie ter plaatse gevraagd. Er werd eveneens een ballistisch deskundige aangesteld. Zoals het standaard voorzien is, zijn er twee gelijklopende onderzoeken gestart. Een eerste onderzoek naar de bedreiging met een wapen en een tweede onderzoek naar het gebruik van het dienstwapen door de politie. Zowel het zwaard van de verdachte als het dienstwapen werden in beslag genomen.

Het onderzoek naar het gebruik van het dienstwapen werd toevertrouwd aan de dienst interne controle en aan het Comité P.

Ine VAN WYMERSCH

Woordvoerder