Persbericht - Brussel - Doodslag

Feiten : doodslag
Datum en plaats : 05/06/2018 Rue Linné, 1030 Brussel
Verdachte : S. geboren in 2000
Slachtoffer : E, vrouw, 23 jaar

Het parket van Brussel kan bevestigen dat er op 20 juni 2018 een verdachte werd aangehouden in het kader van het onderzoek naar de feiten van doodslag die gepleegd werden op een jonge vrouw in Schaerbeek. Deze feiten dateren van 5 juni 2018.

De federale gerechtelijke politie heeft samen met de lokale politie van Brussel NOORD een onderzoek gevoerd en een verdachte geïdentificeerd. De verdachte werd onder meer op basis van de analyses van de sporen opgenomen door het labo van de federale politie  en de analyse van de camerabeelden geïdentificeerd.

De verdachte is een jonge man, S geboren in 2000, die goed gekend is bij de politie en de jeugdrechtbank voor feiten van ondermeer diefstal geweld en diefstal met braak. Hij maakte in 2017 reeds het voorwerp uit van verschillende maatregelen die werden opgelegd door de jeugdrechter.

De minderjarige verdachte werd gisteren ochtend verhoord door de politiediensten en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. De Procureur des Konings heeft in de loop van gisterennamiddag beslist de jeugdrechter te vorderen voor feiten van doodslag.

De jeugdrechter heeft een beschikking genomen tot plaatsing in de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling.

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat verdachte overgaat tot het bekennen van de feiten. De feiten zouden zich afspelen in de context van betaalde seksuele prestaties.

In de huidige stand van het lopende gerechtelijk onderzoek kan er geen verdere commentaar geleverd worden.

Voor wat de procedure betreft:

De onderzoeksrechter is gelast met het onderzoek naar de feiten van doodslag

De jeugdrechter is bevoegd om te beslissen over de vrijheidsberoving van de minderjarige

Mogelijks volgt er op termijn een procedure tot uithandengeving van de minderjarige, maar hiervoor moet het einde van het gerechtelijk onderzoek worden afgewacht.

Ine VAN WYMERCH - woordvoerder