Persbericht - Brussel - Gevolgen van de betoging van 13 januari 2021

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ter herinnering: op woensdag 13 januari 2021 vonden er vier gerechtelijke aanhoudingen plaats naar aanleiding van de incidenten die zich voordeden aan het einde van de betoging voor het politiebureau van de politiezone Brussel-Noord.

De twee belangrijkste verdachten die van hun vrijheid werden beroofd en van opzettelijke brandstichting werden verdacht, werden vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs tegen hen in dit stadium van het onderzoek. Het parket van Brussel kan geen verdere informatie verstrekken over de minderjarige verdachte die voor dezelfde feiten van zijn vrijheid is beroofd, aangezien hij onder de bevoegdheid van het parket van Verviers valt.

Wat betreft de minderjarige verdachte die van zijn vrijheid is beroofd wegens weerspannigheid, heeft het parket van Brussel een jeugdrechter gevorderd en een plaatsingsmaatregel gevraagd in een gesloten omgeving. Nadat hij werd verhoord door de rechter, werd hij vrijgelaten onder de voorwaarden dat hij het ouderlijk gezag respecteert, geen nieuwe inbreuken pleegt, regelmatig naar school gaat en een prestatie van algemeen nut van 30 uur volbrengt. 

 

Het onderzoek wordt voortgezet om zoveel mogelijk daders te identificeren.

 

Martin François

Woordvoerder

 

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten