Persbericht - Brussel - Gewapende weerspannigheid en verboden wapendracht

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september 2020 vonden er incidenten plaats in de Marollenwijk. Twee minderjarigen werden op 5 september ter beschikking gesteld van het parket en een jeugdrechter werd gevorderd wegens gewapende weerspannigheid en verboden wapendracht.

Deze twee minderjarigen zijn niet gekend bij het gerecht. In dit stadium ontkennen ze niet dat ze op de plaats aanwezig waren, maar ze ontkennen dat ze projectielen hebben gegooid. De jeugdrechter heeft beslist om ze onder begeleiding van de dienst voor jeugdbescherming en onder voorwaarden bij hun familie te houden.

Er was ook sprake van verschillende branden, beschadigingen en gewapende weerspannigheid tegen de ordediensten, meer bepaald tegen brandweerlieden, op de avonden van zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 september.

Na op de hoogte te zijn gebracht van deze feiten, heeft het parket van Brussel verschillende onderzoeksopdrachten bevolen, zoals de analyse van de camerabeelden, het verslag van het laboratorium van de federale politie dat ter plaatse is geweest en een buurtonderzoek.

Op woensdag 9 september ontdekte de politie ook stenen en projectielen in de buurt van het Krakeelplein. Er zijn verschillende onderzoeksopdrachten gevorderd (vingerafdrukanalyse, buurtonderzoek, analyse van camerabeelden, enz.).

De verschillende onderzoeken worden actief voortgezet om de verdachten te identificeren en de precieze omstandigheden van deze feiten te achterhalen.

 

Denis GOEMAN

Substituut-procureur des Konings – woordvoerder