Persbericht - Brussel - home invasion en inbraken

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

In het kader van een opsporingsbericht dat op verzoek van het parket van Brussel werd verspreid en op vrijdag 23 augustus is verschenen in de pers, heeft de politie op zondag 1 september een verdachte kunnen identificeren en arresteren.               

Het onderzoek betreft een tiental feiten die zich tussen 9 juli en 1 september 2019 hebben voorgedaan in de politiezones Ukkel/W.-B./Oudergem en Montgomery. Het betreft inbraken en meerdere home invasions. Er werd voor het dossier een gerechtelijk onderzoek ingesteld.

Gezien het aantal en de ernst van de feiten had de politiezone van Ukkel/W.-B./Oudergem een taskforce opgericht specifiek om deze verdachte aan te houden. De verdachte respecteerde zijn voorwaarden van elektronisch toezicht niet meer en wordt deze sinds 7 augustus aanzien als voortvluchtige, wat het bijzonder moeilijk maakte om hem te onderscheppen.

Het was een patrouille van deze specifieke taskforce die de verdachte zondag in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe op heterdaad arresteerde. 

Het is vooral dankzij de uitstekende samenwerking tussen de zes Brusselse politiezones, zowel op het vlak van informatieverspreiding, betrokkenheid bij de opsporing van de verdachte en gestolen voertuigen als op het vlak van de verschillende huiszoekingen, dat deze verdachte kon worden aangehouden en geïdentificeerd.

Hij werd vandaag verhoord door de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Veel slachtoffers zijn zeer geschokt door de feiten en zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

 

Stéphanie Lagasse

Substituut-procureur des Konings - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten