Persbericht - Brussel - niet naleving van de regels inzake de lockdown

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Het parket van Brussel kan bevestigen dat op 29 maart 2020 twee personen van hun vrijheid werden beroofd dit in het kader van de niet naleving van de regels inzake de lockdown.

- de eerste persoon, een man van 23 jaar begaf zich op de openbare weg te Sint Jans Molenbeek met een niet familielid zonder de opgelegde afstand van 1,50m te respecteren. Wanneer hij door de politiediensten hierop werd terechtgewezen heeft de betrokken persoon de personen rondom hem aangezet om op te treden tegen deze agenten. De persoon is zeer goed gekend bij de politiediensten in die zin dat hij de dagen voordien al 4 maal werd gecontroleerd voor het niet naleven van de regels van inzake de lockdown. Hij werd hiervoor reeds beboet

Overeenkomstig de graduele aanpak opgelegd door de gerechtelijke overheden, werd deze van zijn vrijheid beroofd en verhoord door de procureur des Konings op 30 maart. Na afloop van dit verhoor werd hem meegedeeld dat hij op 10 april 2020 voor de correctionele rechtbank zal moeten verschijnen in het kader van de procedure snelrecht.

- de tweede persoon een minderjarige van 17 jaar bevond zich op de openbare weg te Sint Jans Molenbeek met een niet familielid zonder de opgelegde afstand van 1,50 m te respecteren.  Sinds zijn vrijlating uit de gesloten instelling op 20 maart 2020  werd hij reeds 6 maal gecontroleerd voor het niet naleven van de regels met betrekking tot de lockdown.

Rekening houdend met de graduele aanpak werd de betrokken persoon van zijn vrijheid beroofd en is hij deze maandag 30 maart voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Deze laatste heeft hem dezelfde dag in een gesloten instelling geplaatst.

 

Denis Goeman

substituut-procureur des Konings – Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten