Persbericht - Brussel - slagen en verwondingen ten aanzien van politieambtenaren

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Feiten : slagen en verwondingen ten aanzien van politieambtenaren
Datum en plaats : 20 juni 2018, Stalingradlaan, 1000 Brussel
Verdachte : D.Y.  °1996 – B.S. °1995 en K. geboren in 2002
Slachtoffer : N.N. en T.R.

Wanneer twee politie-inspecteurs te voet patrouilleren in de Stalingradlaan worden ze omstreeks 15u45 aangesproken door een groep Marokkaanse « supporters » van de voetbalwedstrijd tussen Portugal en Marokko. Verschillende personen beletten de politie-inspecteurs hun weg verder te zetten en schelden hen uit. 

De politie-inspecteurs worden ook geslagen op hun rug en geschopt tegen de benen. Wanneer ze trachten de plaats te verlaten, gooit men ook nog met projectielen naar de inspecteurs.

Eens er versterking is toegekomen, kunnen drie verdachten worden gearresteerd. Het gaat om twee meerderjarigen: D.Y., geboren in 1996 (goed gekend bij politie en justitie) en B.S. geboren in 1995 (niet gekend) en een minderjarige K, geboren in 2002 (niet gekend).

De drie verdachten werden van hun vrijheid beroofd, verhoord en deze morgen (21/06/2018) ter beschikking gesteld van het parket.

De Procureur des Konings beschikt over een termijn van 48 uur om een beslissing te nemen over het verder gevolg dat aan dit dossier zal gegeven worden.

Denis GOEMAN - Woordvoerder

 

 

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten