Persbericht - Brussel - uitbuiting van prostitutie van een minderjarige ouder dan 16 jaar

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Naar aanleiding van diverse vragen van de media, bevestigt het parket van Brussel dat er sinds begin 2020 een gerechtelijk onderzoek lopende is te Brussel naar aanleiding van de verdwijning van een minderjarige in Frankrijk die onder dwang zich diende te prostitueren in België. 

Wij kunnen bevestigen dat het onderzoek, geleid door de sectie ‘CRIME’ van de politiezone ZUID, heel snel heeft geleid tot het terugvinden van het minderjarig meisje en de aanhoudingen van verschillende verdachten.

In het kader van dit gerechtelijk onderzoek werden 7 verdachten geïnterpelleerd  waaronder de organisator van de prostitutie van het minderjarige meisje. De verdachten werden allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst met als kwalificatie uitbuiting van prostitutie van een minderjarige ouder dan 16 jaar met als omstandigheid dat het hier gaat om een hoofdactiviteit van een vereniging en mensenhandel.

Uit het dossier zou blijken dat nog andere jonge meisjes, van Franse nationaliteit,  slachtoffer zouden zijn geweest van zulke feiten. Het onderzoek is nog steeds lopende teneinde deze laatste te kunnen identificeren.

 

Willemien BAERT
Substituut-procureur des Konings - Woordvoerder

 

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten