Persbericht - Deinze / Lochristi - Winkeldieven gevat

Woensdagnamiddag 16 januari 2019 omstreeks 17u werden twee mannen door het winkelpersoneel van warenhuis AD Delhaize in Deinze herkend als zijnde de daders van een eerdere winkeldiefstal in het AD Delhaize-filiaal in Lochristi. Het personeel was hierdoor extra waakzaam.

De twee mannen poogden deze keer meerdere flessen wodka te ontvreemden uit de winkel maar toen ze opmerkten dat ze in de gaten werden gehouden, kwamen ze op hun stappen terug. Ze werden staande gehouden door het winkelpersoneel.

Eén verdachte poogde te vluchten maar kon op de openbare weg worden tegengehouden door het winkelpersoneel. Op dat moment kwamen de interventieploegen van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem ter plaatse. De twee verdachten werden opgepakt en meegenomen voor verhoor. Het parket bevestigde hun arrestatie.

Uit verder onderzoek bleek dat de verdachten in aanmerking komen voor gelijkaardige feiten in Lier en mogelijk ook in andere filialen van Delhaize elders in het land.

De verdachten, twee mannen van resp 26 en 49 jaar met de Franse nationaliteit werden vandaag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens diefstal, poging diefstal en het deel uitmaken van een criminele organisatie. De onderzoeksrechter heeft beide verdachten aangehouden.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen