Persbericht - Dendermonde - Drugsmokkel gevangenis – vier verdachten aangehouden

Op zaterdagnamiddag 16 mei 2020 werd in de gevangenis van Dendermonde vastgesteld dat een pakketje over de muur van de gevangenis was gegooid. Bij nazicht bleek dat het pakketje een hoeveelheid cannabis bevatte. De politiediensten werden na deze vondst ingelicht door de gevangenisdirectie.  

Een week later, op zaterdag 23 mei, werd een jongeman op heterdaad betrapt terwijl hij over de metalen poort van het Justitiehuis, gelegen aan de gevangenis, klom. De man werd gearresteerd. Hij was in het bezit van een gelijkaardig pakketje dat op 16 mei werd aangetroffen op de binnenkoer van de gevangenis.

Het gaat om een 20-jarige man van Nederlandse nationaliteit, wonende in Aalst. De politie kon ook een tweede verdachte arresteren die bij deze feiten betrokken was, een 20-jarige man met Angolese nationaliteit, wonende in Dendermonde.

De twee verdachten werden zondag 24 mei 2020 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van handel van drugs. De onderzoeksrechter heeft hen beiden aangehouden. De verdachten verschijnen vrijdag 29/5 voor de raadkamer in Dendermonde die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Op zondag 24 mei 2020 werden in de buurt van de gevangenis van Dendermonde nog twee andere personen betrapt bij gelijkaardige feiten. Het betreft twee mannen van 34 en 36 jaar, beiden afkomstig uit Temse. Ze werden gearresteerd en op maandag 25/5 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden. Vrijdag 29/5 zal de raadkamer in Dendermonde beslissen over hun verdere aanhouding.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen