Persbericht - Dendermonde - Weerspannigheid en geweld tegen politie - verdachten gedagvaard in snelrecht

Gisterenavond omstreeks 23u05 werd de politie van PZ Dendermonde gecontacteerd i.v.m. twee verdachte voertuigen op de Steenweg van Grembergen.

De politie kwam ter plaatse en trof er twee voertuigen aan. In het ene voertuig zat een persoon aan de bestuurderszijde. Het andere voertuig had twee inzittenden. Eén persoon stond naast de wagens.

Tijdens de controle weigerde de persoon aan de bestuurderszijde van het ene voertuig, een 24-jarige man, in de auto te blijven zitten en stapte uit. Wanneer de politie-inspecteurs hem meermaals vroegen opnieuw plaats te nemen in het voertuig, werd de verdachte agressief en haalde vervolgens een schroevendraaier uit zijn broekzak. De verdachte zwaaide verschillende malen met stekende bewegingen in de richting van de agenten.

Wanneer de politie de verdachte wou boeien, bleef de man agressief en gaf een duw aan een van de politieagenten. Een andere politie-inspecteur werd door de verdachte verschillende malen in de onderarmen gebeten. Hij liep een arbeidsongeschiktheid op van 5 dagen.

De verdachte had voor het uitstappen reeds contact opgenomen met zijn vader, een 58-jarige man. Die kwam tijdens de politiecontrole ter plaatse en mengde zich in het gebeuren. Wanneer de politie hem aanmaande om afstand te houden, negeerde deze de bevelen en uitte bedreigingen aan de hoofdinspecteur. De verdachte gedroeg zich daarnaast ook fysiek agressief. Wanneer de man naar de combi begeleid werd, deelde deze nog verschillende trappen uit richting de inspecteurs.

Een tweede verdachte, een 24-jarige man, bevond zich naast het voertuig. Ook hij was agressief naar de politiediensten toe en haalde uit met een vuistslag, die ontweken kon worden.

Politiepatrouilles van omliggende politiezones PZ Berlare/Zele, PZ Buggenhout/Lebbeke en PZ Hamme/Waasmunster verleenden bijstand.

De drie mannen konden uiteindelijk gearresteerd worden door de politiediensten en werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor.

Na verhoor werden de drie verdachten door het parket Oost-Vlaanderen gedagvaard in snelrecht. Zij zullen zich op 24 juni 2020 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen