Persbericht - Deurne - 18-jarige aangehouden voor moord op 50-jarige vrouw

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 18-jarige man met Sierra Leoonse nationaliteit aangehouden voor de moord op een 50-jarige vrouw in januari.

 

In de gemeenschappelijke kelderverdieping van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan werd op vrijdag 27 januari een verdachte koffer opgemerkt. PZ Antwerpen werd erbij gehaald en die deed de ontdekking van het bovenste deel van een vrouwenlichaam.

Er werd meteen een perimeter ingesteld. Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter wegens moord en een afstapping ter plaatse.

In de eerste fase van het onderzoek door PZ Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen werden op een andere plaats in de kelder nog andere lichaamsdelen gevonden.

De onderzoeksrechter besliste verder om alle appartementen te laten doorzoeken op zoek naar een mogelijke plaats-delict. Dat kon dankzij de gezamenlijke inspanningen in de uren na de ontdekking van de koffer in gelokaliseerd worden in het appartementsgebouw. Er zijn volgens het labo duidelijke aanwijzingen dat het appartement na de feiten ook opgekuist werd.

In het verdere gerechtelijke onderzoek komt een 18-jarige man in beeld die in de buurt woont. In opdracht van de onderzoeksrechter werd hij gisterenochtend gearresteerd en vandaag onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Er zijn elementen die wijzen op zijn betrokkenheid. Dinsdag buigt de raadkamer zich over zijn verdere aanhouding.

Het onderzoek zal intussen volop verdergezet worden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen