Persbericht - Deurne - Gevonden lichaam geïdentificeerd

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In het moordonderzoek dat op 27 januari werd geopend, kon het lichaam intussen officieel geïdentificeerd worden als dat van een 50-jarige vrouw met de Chinese nationaliteit.

 

In de gemeenschappelijke kelderverdieping van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan werd op vrijdag 27 januari een verdachte koffer opgemerkt. PZ Antwerpen werd erbij gehaald en die deed de ontdekking van het bovenste deel van een vrouwenlichaam.

Er werd meteen een perimeter ingesteld. Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter wegens moord en een afstapping ter plaatse.

In de eerste fase van het onderzoek door PZ Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen werden op een andere plaats in de kelder nog andere lichaamsdelen gevonden.

De onderzoeksrechter besliste verder om alle appartementen te laten doorzoeken op zoek naar een mogelijke plaats-delict. Dat kon dankzij de gezamenlijke inspanningen in de uren na de ontdekking van de koffer in gelokaliseerd worden in het appartementsgebouw. Er zijn volgens het labo duidelijke aanwijzingen dat het appartement na de feiten ook opgekuist werd.

Het onderzoek door FGP Antwerpen naar de betrokkenen loopt volop verder. Mogelijk hebben de feiten een link naar het Chinese prostitutiemilieu.

Contact : communicatiecel parket Anrtwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten