Persbericht - Deurne - Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar granaataanslag

In het gerechtelijk onderzoek naar een granaataanslag in Deurne zijn twee mannen van 23 jaar, beiden uit Borsbeek, vandaag voor de raadkamer verschenen.

Op 16 juni 2020 werd rond 4 uur ’s nachts een granaat gegooid naar de inkom van een feestzaal aan de Boterlaarbaan 89 in Deurne. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de inkomdeur en in de directe omgeving was aanzienlijk. Tijdens het onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, waarbij onder meer camerabeelden onderzocht werden, kwamen een witte Mercedes en een telefoonnummer in beeld die de speurders leidden naar een 22-jarige man uit Deurne en een 25-jarige man uit Deurne. De onderzoeksrechter heeft hen intussen vrijgelaten onder voorwaarden.

Na die tussenkomst van eind vorig jaar ging het onderzoek door FGP onverminderd verder en op die manier kwamen de twee mannen van 23 uit Borsbeek in beeld. Ze kunnen mogelijk gelinkt worden aan de bewuste Mercedes. Intussen leverde het speurwerk van FGP nieuwe elementen tegen hen op, zodat ze afgelopen weekend ook gearresteerd en aangehouden werden.

De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling door ontploffing bij nacht, deelname aan een criminele organisatie en handel en bezit van verdovende middelen in vereniging.

De twee mannen zijn deze ochtend voor de raadkamer verschenen. Op vraag van de verdediging werd de behandeling van de zaak uitgesteld naar aanstaande maandag.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen