Persbericht - Deurne - Plantage ontdekt

PZ Antwerpen heeft woensdagmiddag een omvangrijke cannabisplantage ontdekt in een woning in Deurne. Een Albanees van 35 werd opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Een bewoner van de De Neufstraat in Deurne had de politie gebeld na de vondst van een plastic zak met cannabisrestanten op een braakliggend stuk grond in de straat. Toen een patrouille van PZ Antwerpen arriveerde en een buurtonderzoek wilde doen, vluchtte een man weg uit een woning. De man, de Albanees van 35, kon enkele straten verderop gevat worden.

Op het gelijkvloerse verdieping van het huis waar de man uitstormde, trof de politie een professioneel ingerichte cannabisplantage aan, verspreid over verschillende kweekruimtes. Er werden ruim 1200 planten en meer dan 500 kweekpotten met cannabisresten gevonden. De lokale recherche van PZ Antwerpen voert het verdere onderzoek.

Het parket Antwerpen vordert een onderzoeksrechter voor vervaardiging van verdovende middelen in vereniging en voor diefstal van elektriciteit. De opgepakte man wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen