Persbericht - Deurne - Twee aanhoudingen in onderzoek naar granaataanslag

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zaterdag twee mannen van 22 en 25 jaar uit Deurne aangehouden voor hun betrokkenheid bij een granaataanslag in juni.

Op 16 juni 2020 werd rond 4 uur ’s nachts een granaat gegooid naar de inkom van een feestzaal aan de Boterlaarbaan 89 in Deurne. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de inkomdeur en in de directe omgeving was aanzienlijk. Tijdens het onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, waarbij onder meer camerabeelden onderzocht werden, kwamen een witte Mercedes en een telefoonnummer in beeld die de speurders leidden naar een 22-jarige man uit Deurne en een 25-jarige man uit Deurne.

Bij verschillende huiszoekingen afgelopen vrijdag konden de twee mannen gearresteerd worden. Op hun adressen werden ook verkoopsdosissen cocaïne aangetroffen, maar ook verpakkingsmateriaal en een weegschaal.

De twintigers werden zaterdag onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter en ze verschijnen donderdag voor de raadkamer.

De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling door ontploffing bij nacht, deelname aan een criminele organisatie en handel en bezit van verdovende middelen in vereniging.

Tijdens hun verhoren ontkennen ze hun betrokkenheid bij de granaataanslag en bij de drughandel.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen