Persbericht - Diest - Verkeersongeval met levensgevaar

Op woensdag 21 september 2022 omstreeks 7u54 kreeg PZ Demerdal de melding van een verkeersongeval met lichamelijk letsel in Molenstede. Een fietser werd aangereden door een wagen. Bij de aankomst van de politiediensten waren de hulpdiensten al ter plaatse voor het slachtoffer, een 13-jarig meisje. Zij was door de aanrijding in de gracht beland en verkeerde even in levensgevaar. Het slachtoffer werd meteen overgebracht naar UZ Leuven Gasthuisberg. Ondertussen zou het slachtoffer buiten levensgevaar zijn.

De bestuurder van het voertuig, een 26-jarige man uit Herselt, werd onderworpen aan een adem- en speekseltest. De speekseltest resulteerde positief op THC.

Het parket stelde een wetsarts en verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige zou was er geen technisch gebrek aan het voertuig, de omstandigheden worden nog verder onderzocht. De verkeersdeskundige gaat deze situatie nog verder onderzoeken.

De bestuurder werd verhoord. Hij gaf  toe THC gebruikt te hebben. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.