Persbericht – Dodelijk verkeersongeval

Feiten : dodelijk verkeersongeval

Datum en plaats : 8 februari 2019, 1050 Brussel

Verdachte : -

Slachtoffer : E., man, geboren in 1955

 

Gelet op de vele vragen van diverse media kan het parket volgende informatie bevestigen met betrekking tot het verkeersongeval dat zich vrijdagavond 08/02 omstreeks 18u35 heeft voorgedaan op het Flageyplein in Elsene.

Omstreeks 18u35 is een voetganger, die aan de bushalte stond, onder de wielen van een bus va, de STIB terecht gekomen. Het onderzoek heeft uitgewezen dat er geen tussenkomst van een derde geweest is. De stelling van het ongeval is de geprivilegieerde piste.

We kunnen evenwel niet zeggen of het slachtoffer om een ongekende reden zijn evenwicht verloren heeft, dan wel zich bewust voorover gegooid heeft en zo onder de bus terecht is gekomen.

Het slachtoffer is bezweken aan de gevolge van het ongeval.

De chauffeur van de bus heeft een ademtest afgelegd en deze was negatief.  Over een eventuele aansprakelijkheid van de buschauffeur is er nog geen beslissing genomen.

Verschillende onderzoeksdaden werden bevolen om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan: analyse van de beschikbare camerabeelden, verhoor van de chauffeur en de getuigen, opmaak van een uitgebreid fotodossier en schets van de plaats van het ongeval.

Het dossier is nu overgemaakt aan de afdeling verkeer van het parket van Brussel voor verder gevolg.

Meer informatie zal er over dit verkeersongeval niet gegeven worden.

 

Ine Van Wymersch

Woordvoerder parket Brussel