Persbericht – dodelijk verkeersongeval in Anderlecht

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Feiten : dodelijk verkeersongeval

Datum en plaats : 8 augustus 2019 – Anderlecht (Ring)

Verdachte : /

Slachtoffer : G.D. geboren in 1976

 

Naar aanleiding van verschillende vragen van diverse media, kan het Brusselse parket het volgende bevestigen.  Deze nacht, rond 3u30, werd de politie van Anderlecht gecontacteerd voor een gewonde persoon op de openbare weg, op het kruispunt van de Lenniksebaan. Ter plaatse heeft de politie contact gehad met een lichtgewonde man die duidelijk onder invloed van alcohol was. Hij werd door een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De man beweerde gevallen te zijn op de openbare weg.

Om 5u30 werd de wegpolitie van de Federale politie gecontacteerd voor een ongeval op de ring in Anderlecht ter hoogte van km 55.

Een wagen had een voetganger op de ring aangereden. De bestuurder van de wagen was lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De voetganger is ter plaatse overleden en bleek dezelfde persoon te zijn die eerder al werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Brussels parket werd gecontacteerd en heeft een onderzoek geopend om te verduidelijken in welke omstandigheden de voetganger is overleden. Verschillende onderzoeksdaden zijn lopend, zoals het verhoor van getuigen, onder andere om het traject van het slachtoffer te verduidelijken en zijn staat van dronkenschap. Er werd eveneens een wetsdokter aangesteld door het parket.

De ring werd opnieuw geopend om 9u45 en het onderzoek is lopend om de precieze omstandigheden van het ongeval te verduidelijken.

 

Stéphanie Lagasse

Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten