Persbericht - dodelijk verkeersongeval in Brussel

Op dinsdag 20 augustus, rond 23u45, voerde de politie van de zone Brussel-Hoofdstad – Elsene een controle uit op de Kunstberg, gelet op een toename van verkoop van verdovende middelen in het park. Tijdens deze actie wilde de politie overgaan tot controle van een jongeman geboren in 2002. Deze laatste vluchtte te voet en werd achtervolgd door twee politiemannen, eveneens te voet.

Tijdens zijn vlucht, neemt de jongeman de Ravensteinstraat en rent de Ravensteingalerij in. De achtervolging gaat verder door de galerij en de jongeman neemt bij het verlaten van de galerij de Cantersteen. Op hetzelfde ogenblik is een voertuig van de anti-agressie brigade (BAA) opgeroepen voor een diefstal op heterdaad. Zij rijden op de Cantersteen. De jongeman is aangereden door dit voertuig en is ter plaatse overleden.

Ingevolge dit ongeval is de politie van de zone Brussel Noord ter plaatse geroepen om de nodige vaststellingen ter plaatse te doen, alsook om het verder onderzoek te doen. Het parket van Brussel werd op de hoogte gesteld van deze feiten en heeft het labo van de federale gerechtelijke politie, een wetsdokter en een verkeersdeskundige ter plaatse gevraagd.

Daarnaast zijn nog verschillende onderzoeksdaden lopende, zoals de analyse van camerabeelden, verhoor van aanwezige getuigen en de gerechtelijke takeling van het betrokken voertuig.

Het onderzoek is lopende om de exacte omstandigheden van de feiten te bepalen.