Persbericht - Dodelijk verkeersongeval in Elsene

Op dinsdag 3 december 2019 rond 15u30, heeft er zich, ter hoogte van het kruispunt Congolaan en Terkamerenboslaan te Elsene, een verkeersongeluk voorgedaan tussen een lichte bestelwagen en een voetganger, een jongen van 10 jaar. Deze laatste is overleden als gevolg van de impact met het voertuig. De bestuurder van de lichte bestelwagen, een man van, 27 jaar werd in shocktoestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Deze verkeerde niet onder invloed van alcohol als ook andere verboden substanties. Hij is niet gekend bij justitie.

Het parket van Brussel dat over deze feiten wed ingelicht heeft meerdere onderzoeksopdrachten bevolen waaronder het verhoor van getuigen, nagaan of er camerabeelden beschikbaar zijn en de aanstelling van een verkeersdeskundige die op de plaats der feiten is afgestapt.

Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek heeft het jonge slachtoffer de straat over gestoken op ongeveer 6 meter afstand van het zebrapad terwijl het voor hem rood was. De lichte bestelwagen die hem aangereden heeft reed ongeveer 40km/u.

Het onderzoek is lopende ten einde alle elementen te verzamelen die ons in staat moeten stellen om dit tragisch ongeval op te helderen.

 

Willemien Baert

Substituut-procureur des Konings - Woordvoerder