Persbericht - Drugslab in Lanaken

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

De federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg heeft in het kader van een drugsonderzoek in de gemeente Lanaken een drugslab ontdekt. In tegenstelling tot de andere, recente ontdekkingen van drugslabo’s in Limburg ging het hier om een heroïne-lab.

Op 25-02-2020 in de vroege ochtend werden er in opdracht van de onderzoeksrechter synchroon op 5 plaatsen huiszoekingen uitgevoerd, waarvan 4 in België (gemeente Lanaken) en 1 in Nederland (Maastricht). Dat gebeurde in samenwerking met de lokale politie, PZ Lanaken-Maasmechelen, en de Nederlandse politie.

Bij de 4 huiszoekingen in Lanaken werden er materialen aangetroffen die werden gebruikt bij de productie van heroïne, o.a. twee hydraulische persen. Maar liefst 35 kilo onversneden heroïne werd in beslag genomen. Deze partij vertegenwoordigt een straatwaarde van om en bij de 1.400.000 €.

Er werden eveneens meerdere voertuigen in beslag genomen.

Vier verdachten, allen van Iraanse afkomst (en waarvan 2 de Nederlandse nationaliteit, één de Belgische nationaliteit en een vierde verdachte een onbekende nationaliteit heeft) werden gearresteerd. Eén van hen blijkt een chemicus te zijn, die op één van de doorzochte panden in Lanaken verbleef. Zij worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.  

Het onderzoek wordt verder gezet door FGP Limburg.

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten