Persbericht - Een modernere communicatie van het openbaar ministerie

Het College van het Openbaar Ministerie kondigt met trots de lancering aan van de nieuwe website en facebook-pagina van het Openbaar Ministerie. Beide kanalen moeten zorgen voor een vlottere communicatie en een grotere toegankelijkheid voor de burger en de pers.

Op de nieuwe website vindt de burger heel wat praktische en actuele informatie die maximaal een antwoord wil bieden op concrete vragen over contactgegevens en de organisatie van een parket. Deze informatie is te vinden op de lokale webpagina’s van de gerechtelijke entiteiten  onder de rubriek ‘het OM in uw buurt’. Ook is nuttige informatie terug te vinden over wat te doen als slachtoffer, beklaagde, getuige of jurylid.

Daarnaast staat op de website ook meer educatieve informatie, meer bepaald over de werking en de opdrachten van het Openbaar Ministerie en de verdeling van de bevoegdheden tussen de parketten-generaal. Ook zijn de parketstatistieken, openingsredes en omzendbrieven erop terug te vinden.

De pers vindt er de laatste persberichten die werden gepubliceerd door de parketten en auditoraten, alsook de coördinaten van de persverantwoordelijken van de entiteiten van het openbaar ministerie (parketten, auditoraten, parketten-generaal, …).

Deze nieuwe website past zich aan elk scherm aan.

Het Openbaar Ministerie zorgt met zijn Facebook-pagina voor een link tussen het populairste sociale netwerk en zijn website om een nog breder en ook jonger publiek te bereiken en zijn informatie nog laagdrempeliger aan te bieden. Het publiek vindt er educatieve informatie over de rol en de opdrachten van het Openbaar Ministerie, maar ook persmededelingen en andere informatie over de gerechtelijke entiteiten.