Persbericht - Elsene - Diefstal met geweld en wapenvertoon

Feiten : diefstal met geweld en wapenvertoon
Datum en plaats :11 /05/2018, Elsene
Verdachte : E. A. (°1969)
Slachtoffer : Déli traiteur + aanwezig personeel en cliënteel

Vrijdagavond omstreeks 22u krijgt de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene een oproep naar aanleiding van een “paniek-alarm” dat in werking is getreden in een handelszaak (Déli traiteur)

Een gemaskerde verdachte, zou onder bedreiging van een vuurwapen, twee personeelsleden en twee klanten gedwongen hebben naar een achterkamer in de winkel te gaan. Noch het personeel, noch het cliënteel raakte hierbij gewond. deze mensen zijn wel danig onder de indruk van de feiten. Camerabeelden zouden alles gefilmd hebben.

Een politiepatrouille heeft zich ter plaatse gehaast. Bij hun aankomst was de overvaller nog steeds aanwezig en bedreigde hij de politiepatrouille verschillende keren met een handvuurwapen. Een politieman heeft één schot gelost en de verdachte van de overval in de buikstreek geraakt.

De hulpdiensten werden meteen verwittigd en de politiemensen hebben de schotwonde van de verdachte van de overval ook onmiddellijk verzorgd.

Zoals standaard voorzien is, werden twee parallelle onderzoeken geopend: een naar de gewapende overval, een ander naar het schietincident (comité P werd gelast met dit onderzoek).

Beide vuurwapens werden in beslag genomen, een perimeter werd ingesteld, het labo van de federale politie en een ballistisch deskundige werden door het parket ter plaatste gevraagd.

De verdachte van de overval is nog steeds gehospitaliseerd en was in de loop van de nacht nog niet verhoorbaar. Hij is evenwel opnieuw bij bewustzijn. De verdachte van de overval is goed gekend bij het gerecht, ondermeer voor een andere gewapende overval.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gelast om ook deze feiten van “diefstal met geweld met wapenvertoon” te onderzoeken.

Er zal in de huidige stand van beide onderzoeken geen verdere commentaar gegeven worden.

Ine Van Wymersch - woordvoerder