Persbericht - Elsene - politieman neergestoken

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Feiten : politieman neergestoken
Datum en plaats : 17/09/2018, Antwerpsesteenweg 59, 1000 Brussel
Verdachte : 1, nog geen informatie
Slachtoffer : politieman lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene

Deze morgen werd op de Antwerpsesteenweg een politieman aangevallen met een mes. De politie patrouilleert regelmatig, ondermeer te voet, in deze wijk.

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de feiten zich als volgt hebben voorgedaan:

Iets na 9u treft de politie een man aan op de stoep ter hoogte van de WTC toren op de Antwerpsesteenweg nummer 59. De man wordt verzocht de plaats te verlaten. De man weigert dit en toont een mes. De politie sommeert de man om het mes neer te leggen, tevergeefs. Hij valt de politieman aan met het mes. De politieman is gekwetst aan het hoofd en voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hierop heeft een andere politieman 3 maal geschoten in  de richting van de verdachte. De verdachte man werd 2 keer geraakt, één keer in de borststreek en één keer in het been. Hij verkeert in levensgevaar. Over de identiteit van de verdachte is nog geen uitsluitsel. De motieven van de verdachte zijn niet gekend. We hebben geen enkele aanwijzing dat er een terroristisch motief zou zijn. Er werd een perimeter ingesteld zodat het onderzoek ter plaatse kan worden gevoerd. Er zal een ballistisch expert worden aangesteld en ook het labo van de federale politie zal de nodige vaststellingen doen.

Zoals standaard voorzien is, worden er twee parallelle onderzoeken gevoerd: één naar het steekincident en één naar het gebruik van het vuurwapen door de politie.

Van zodra de gezondheidstoestand het toelaat, zullen alle betrokkenen verhoord worden.

Indien er meer nieuws te melden valt, zal er een nieuw persbericht verspreid worden.

Ine VAN WYMERCH - woordvoerder Parket Brussel

Ilse Van de keere - woordvoerder Lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten