Persbericht - Evergem (Sleidinge) - verkeersagressie

Maandagmiddag 1 april 2019 omstreeks 12u50 vond in de Weststraat in Sleidinge een geval van verkeersagressie plaats waarbij de bestuurder van een personenwagen opzettelijk een fietser zou hebben aangereden.

Voorafgaand aan de feiten zou de fietser eerst licht geraakt zijn aan het stuur door de achteruitkijkspiegel van de voorbijrijdende personenwagen. Er was een korte woordenwisseling tussen de fietser en de autobestuurder, maar beide partijen reden verder. Even verder moest de fietser bruusk stoppen door een maneuver van dezelfde personenwagen. Er ontstond een verbale discussie tussen de fietser en de autobestuurder, waarbij de bestuurder van de personenwagen uitgestapt is. Een andere fietser kwam tussenbeide en kon de partijen bedaren.  

Beide fietsers zetten nadien hun weg verder maar de bestuurder van de personenwagen zou dan achter ingereden zijn op de fietser waarmee hij eerder de discussie had. De fietser, een 43-jarige man uit Lievegem, kwam hierbij ten val. De bestuurder van de personenwagen reed door.

De fietser, die op weg was naar zijn werk, werd ingevolge de val gewond. Zijn kledij en fiets werden beschadigd. De man diende zich bij de dokter te laten verzorgen en is 4 dagen arbeidsongeschikt. Er waren getuigen van de feiten.

De bestuurder van de wagen, een 30-jarige man uit Evergem, bood zich maandagnamiddag vrijwillig aan bij een verkeersploeg van PZ Assenede-Evergem. Hij werd gearresteerd.

Hij werd gisterennamiddag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid, en kwaadwillige belemmering van het verkeer.

De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

Annelies Verstraete, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen