Persbericht - Geel - Veertiger aangehouden voor poging doodslag tegen agenten

De onderzoeksrechter heeft afgelopen weekend een 40-jarige man uit Geel aangehouden voor poging tot doodslag tegenover politiemensen van PZ Geel-Laakdal-Meerhout.

Zaterdagavond voerde een interventieploeg van PZ GLM een opdracht uit in het kader van intrafamiliaal geweld. De tussenkomst verliep erg moeizaam. De 40-jarige verdachte sprong op een bepaald moment uit een raam van zijn appartement op de eerste verdieping. Hierna nam hij zijn wagen en sloeg op de vlucht. Hierbij reed hij moedwillig in op drie politiemensen. Gelukkig konden ze net op tijd wegspringen zodat ze niet aangereden werden. De verdachte reed verderop tegen de gevel van de woning aan de overkant van de straat en raakte hierbij gewond. Hij kon overmeesterd en gearresteerd worden.

Het parket tilt zwaar aan de feiten en heeft de aanhouding van de man gevraagd  voor poging tot doodslag. De onderzoeksrechter heeft de veertiger onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Vrijdag beslist de raadkamer over zijn verdere aanhouding. Het onderzoek over de feiten tegen opzichte van de politie wordt uitgevoerd door PZ Neteland.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen