Persbericht - Gent - actie tegen drugs

In de nacht van woensdag 31 oktober 2018 op donderdag 1 november 2018 voerde de lokale politie van Gent op een aantal locaties in Gent drugscontroles uit.

De actie richtte zich op het vatten van occasionele druggebruikers, gewoontegebruikers en dealers die zouden afzakken naar of aanwezig waren op evenementen in de ArtCube (Hurstweg) en de Kompass Klub (Ottergemsesteenweg Zuid). Er gebeurden ook controles aan het Sint-Pietersstation. De lokale politie werd bijgestaan door de hondenbrigade van de federale politie.

Bij deze controles werden bij 90 personen drugs aangetroffen. 2 personen waren in het bezit van een verboden wapen.

De aangetroffen drugs werden in beslag genomen. Het gaat om o.a. cocaïne, speed, weed, hasj, XTC-pillen, joints, ketamine en MDMA. Er werden 2 messen in beslag genomen.

Van de 90 personen werden 4 personen gerechtelijk gearresteerd. 3 van hen werden onmiddellijk gedagvaard voor de correctionele rechtbank in Gent voor de zittingen van respectievelijk 22 en 27 november 2018, op verdenking van handel in verdovende middelen.

1 van hen stond geseind voor de uitvoering van een gevangenisstraf. Deze persoon werd overgebracht naar de gevangenis.

Van de 90 personen kregen er 46 een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden. Deze minnelijke schikkingen leverden in totaal 7.640 euro op.

Katrien Borms, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen