Persbericht - Gent - Bezoek minister Vincent Van Quickenborne aan DBK Gent

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Vandaag bracht minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, een bezoek aan de drugbehandelingskamer (DBK) in Gent. Het doel van dit bezoek was om de werking van de DBK te bekijken.

De drugbehandelingskamer is een gespecialiseerde kamer binnen de rechtbank van eerste aanleg die toelaat om beklaagden onder toezicht aan hun drugprobleem te laten werken. De duurtijd van de gesuperviseerde drugbehandeling varieert van zes tot twaalf maanden afhankelijk van de inzet en vooruitgang van de beklaagde. Als het behandelingstraject succesvol verloopt, zal daar bij het eindvonnis rekening mee worden gehouden. Als het traject niet wordt gevolgd, zal er onmiddellijk worden overgegaan tot het eindvonnis.

In Gent bestaat de DBK sinds 2008. Intussen zijn er ook reeds een aantal andere rechtbanken die met een opvolgkamer werken. Minister Van Quickenborne wil dit systeem van opvolgingskamers graag ontplooien over het hele land. Het doel is dat verslaafden via deze hulpverlening van hun verslaving afraken en dat op die manier recidive voorkomen wordt.

De drugbehandelingskamer zetelt elke dinsdag in zaal 1.4 van het gerechtsgebouw gelegen aan de Opgeëistenlaan 401 in Gent.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten