Persbericht - Gent - drugscontroles Ghelamco-arena

Gisterenavond voerde de politie drugscontroles uit aan de Ghelamco-arena, kort voor de aanvang van de voetbalmatch KAA Gent – KAS Eupen.

Deze drugscontroles kaderen in het ‘Keep The Stadium Clean’-project, een samenwerking tussen KAA Gent, de politie van Gent en het parket Oost-Vlaanderen, waarbij op geregelde tijdstippen zowel preventieve als bestuurlijke en gerechtelijke acties worden verricht om drugs uit het stadion te weren.

Deze keer betrof het een kleinschalige actie waarbij zowel aan de hoofdingang als aan de ingang Ottergemsesteenweg bezoekers werden gecontroleerd op het bezit van drugs. Hierbij werd een drughond ingezet.

Een 200-tal bezoekers werden gecontroleerd in een line-up van telkens 4 tot 6 personen. De drughond kon 11 personen aanduiden die in het bezit waren van drugs of die kort voordien drugs gebruikt hadden.

De personen bij wie effectief drugs werden aangetroffen, dienden onmiddellijk een boete te betalen (‘onmiddellijke minnelijke schikking’).

De club, de politie en het parket willen met deze acties een sterk signaal geven dat druggebruik in een stadion met een familiale sfeer niet getolereerd wordt.

Caroline Jonckers, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen