Persbericht - Gent (Gentbrugge) – verkeersongeval met zwaargewonden

Deze ochtend omstreeks 5u15 vond in Gentbrugge een verkeersongeval plaats op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Burvenichstraat. Het betreft een kruispunt met verkeerslichten.

Een wagen die op de Brusselsesteenweg reed in de richting van Melle kwam ter hoogte van het kruispunt in aanrijding met een wagen die uit de Burvenichstraat kwam.

In de eerste wagen zaten twee mannen: de bestuurder, een 27-jarige man uit Gent en zijn passagier, eveneens een 27-jarige man uit Gent. De andere wagen werd bestuurd door een 46-jarige man uit Gent.

De 3 personen raakten allen zwaar gewond en werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Het levensgevaar is inmiddels voor alle betrokkenen geweken.

Volgens getuigen zou de bestuurder van het eerste voertuig het rode licht genegeerd hebben. Hij zou een wagen die voor het rode licht stond, links zijn voorbijgereden en zo in aanrijding gekomen zijn met de wagen die uit de Burvenichstraat kwam.

Het parket kwam ter plaatse met een verkeersdeskundige.

Uit de eerste bevindingen van de deskundige blijkt dat de bestuurder van het eerste voertuig het rode licht negeerde. Hij zou ook sneller gereden hebben dan toegelaten.

De 27-jarige bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen