Persbericht - Gent – Gentse Feesten – 2 gauwdieven gevat en aangehouden

Afgelopen weekend werden op de Gentse Feesten twee gauwdieven gevat door de Gentse politie. Bij fouille bleken ze in het bezit te zijn van meerdere gestolen gsm’s.

De verdachten, een 25-jarige man met de Algerijnse nationaliteit en een 49-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit, beiden ingeschreven in Frankrijk maar verblijvende in Groot-Brittannië, werden in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juli 2019 omstreeks 5u in de buurt van de Oude Beestenmarkt gevat.

Uit het onderzoek blijkt dat er aanwijzingen zijn dat de twee verdachten samenwerkten. De gsm’s in hun bezit waren afkomstig van gauwdiefstallen die gepleegd werden in de feestzone van de Gentse Feesten (oa Vlasmarkt).

Bij een zoeking in de wagen met Britse nummerplaat waarmee ze naar Gent gekomen waren, werden nog een aantal gestolen gsm’s aangetroffen. In totaal gaat het om een 12-tal gsm’s.

De verdachten werden op zondag 28 juli 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die hen beiden onder aanhoudingsmandaat plaatste. Morgen dienen zij voor de raadkamer in Gent te verschijnen, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen