Persbericht - Gent (Ledeberg) - inbreker gevat

Gisterenavond omstreeks 23u35 werd de lokale politie van Gent ingelicht van een inbraak in een boekenwinkel in de Hoveniersstraat in Ledeberg. Een raam van de winkel werd stukgeslagen met een baseball bat en er werden een aantal zaken ontvreemd, onder meer een kassa.

Kort nadien kon in de buurt een verdachte, die een bloedende wonde had aan de rechterhand, worden opgepakt. In zijn onmiddellijk omgeving werden zaken teruggevonden die uit de winkel afkomstig waren (oa de kassa en boekenbons). Een ambulance kwam ter plaatse om de man te verzorgen. De verdachte werd gearresteerd.

De man komt ook in aanmerking voor een poging diefstal van een jas in een kledingwinkel gelegen in Dok-Noord in Gent, gisterennamiddag omstreeks 18u00. De winkeluitbater had een man op heterdaad betrapt toen hij bezig was het beveiligingslabel van een jas te verwijderen. Toen de man betrapt werd, gooide hij de jas naar de uitbater en liep weg.

De verdachte, een 31-jarige man met de Poolse nationaliteit en zonder gekend adres in België, werd vandaag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen