Persbericht - Gent - Overvallers McDonalds aangehouden

Op maandagochtend 24 juni 2019 werd een overval gepleegd op een filiaal van McDonalds in Wondelgem. De drie overvallers konden ontkomen. Politie en parket startten een onderzoek en het parket vorderde een onderzoeksrechter.

Begin augustus 2019 liep bij een nieuwe diefstal een eerste verdachte tegen de lamp, een 18-jarige man uit Gent. Hij werd gearresteerd en op 6 augustus 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die hem aanhield. Sindsdien zit deze verdachte in voorhechtenis.

Het gerechtelijk onderzoek bracht aan het licht dat naast de overval op de McDonalds, nog een aantal andere feiten konden gelinkt worden aan deze verdachte: een aantal woninginbraken, diefstallen met geweld en twee autodiefstallen, gepleegd in het Gentse in de periode juni-augustus 2019.

In de loop van het onderzoek konden eveneens de twee andere verdachten van de overval op de McDonalds in Wondelgem worden geïdentificeerd. Het betreft twee jongemannen van respectievelijk 19 en 23 jaar uit Gent.

Op dinsdag 7 januari 2020 voerde de recherche van de Gentse politie, in opdracht van de onderzoeksrechter in Gent, simultane huiszoekingen uit op de adressen van deze verdachten. Zij werden beiden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste. Inmiddels heeft de raadkamer in Gent hun aanhouding gehandhaafd.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen