Persbericht - Gent - Spuwer Gent-Sint-Pieters aangehouden

Op donderdag 11 juni 2020 omstreeks 00u45 werd in het station Gent-Sint-Pieters een jongeman gearresteerd naar aanleiding van een blaas/spuwincident en feiten van agressie ten overstaan van het veiligheidspersoneel. De verdachte betreft een 22-jarige man met de Algerijnse nationaliteit, zonder gekende woon- of verblijfplaats in het Rijk.

De treinbegeleider had de jongeman aangesproken in de trein omdat hij geen mondmasker droeg en door verschillende wagons liep. Aangezien de man geen geldig vervoersbewijs noch geld bij zich had om een ticket te kopen, verzocht de treinbegeleider de verdachte bij de halte in Aalst om de trein te verlaten. De man weigerde en blies in het gezicht van de treinbegeleider. De treinbegeleider droeg op dat moment een mondmasker.

Bij aankomst in Gent-Sint-Pieters kwamen de beveiligingsagenten van Securail ter plaatse.  De verdachte verzette zich, waardoor de beveiligingsagenten, samen met de man, op de sporen terecht kwamen. Nadat de verdachte terug op het perron getrokken was, gaf hij nog meerdere vuistslagen in het gezicht van een van de beveiligingsagenten en spuwde hij in het aangezicht van de beveiligingsagent.

Later bij zijn arrestatie spuwde hij nog naar twee politieagenten en gaf één van hen ook meerdere vuistslagen in het aangezicht.

De 22-jarige spuwer werd door het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter wegens ‘het verspreiden van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken’ en ‘opzettelijke slagen’. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen